ПРАВИЛА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Дата на влизане в сила: 01. Февруари. 2018

ЮПАСС ООД („ние“, „нас“) е разработило мобилно приложение („URBO“, „Приложението“), което събира данни от Вашето устройство, за да Ви предостави относима информация за близки транспортни услуги.

 

СЪГЛАСИЕ

Тази страница има за цел да информира посетителите на уебсайта или потребителите на мобилното приложение („приложение“) относно политиката ни по събиране, използване и разкриване на лични данни, в случай, че използвате нашата Услуга.

Ако изберете да използвате Услугите, се съгласявате със събирането и използването на информация при условията на тези правила. Личните данни, които събираме се използват за предоставяне и подобряване на Услугата. Ние няма да използваме и споделяме Вашите данни, освен както е описано в тези Правила за поверителност. Тези Правила се прилагат към всички наши услуги, описани в Общите условия за ползване на услугите, с които може да се запознаете на http://urboapp.com/legal/  Като използвате Уебсайта или Приложението на URBO, Вие се съгласявате с Общите условия и тези Правила.

 

ЦЕЛ

Правилата за поверителност описват начина, по който събираме, използваме и разкриваме Вашите данни и как тези данни може да са достъпват или изтрият, когато е необходимо.

URBO събира информация за начина на използване на нашето мобилно приложение, уебсайт, или други онлайн продукти или услуги (заедно „Услугите“), както и чрез друго взаимодействие или комуникация, която може да имате с нас. Услугите се предоставят от ЮПАСС ООД и тези Правила се отнасят за данните, събирани и използвани от ЮПАСС ООД.

 

ПРИЛОЖНО ПОЛЕ

Тези Правила за поверителност („Правилата“) се отнасят до лица, независимо от тяхното местоположение, които използват нашите приложения или Услуги, за да заявяват транспортиране или други услуги при поискване („Потребители“). URBO може да съдържа връзки към уебсайтове, продукти или услуги, които се предоставят от трети лица (като Първа инвестиционна банка, Столична община и др.). Тези Правила нямат действие по отношение на такива трети лица или в случай, върху които нямаме контрол и да чиито действия не можем да носим отговорност. Препоръчваме Ви да се запознаете с Правилата, процедурите и практиките за поверителност на тези лица. Тези Правила към данните, които събираме от партньорски транспортни компании или други лица, на които е отстъпено право да използват платформата URBO (заедно „Партньори“).

 

СЪБИРАНЕ НА ДАННИ

ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО ВИЕ НИ ПРЕДОСТАВЯТЕ

Ние събираме данни, които ни предоставяте директно, например когато създавате или променяте своя потребителски профил, поискате услуга по заявка, свържете се с отдела за поддръжка или по какъвто и да било друг начин с нас. Тези данни може да включват: име, мобилен номер, пощенски адрес, снимка на профила, начин на плащане, поръчани продукти (при доставки), известия за доставка и друга информация, която може да се изисква, във връзка с предоставянето на Услугите или която Вие изберете да предоставите.

 

ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО СЪБИРАМЕ ЧРЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГИТЕ

Когато използвате нашите Услуги, ние събираме следните видове информация:

Информация за местоположението: След като разрешите на URBO да достъпва информация за местоположението Ви чрез системата за разрешения, използвана от Вашата мобилна операционна система („Платформата“), ние събираме точни данни за Вашето местоположение, когато приложението работи на преден или заден план, включително географска ширина, дължина, време и скорост на пътуване. Може също да получим данни за приблизителното Ви местоположение от Вашия IP адрес.

Информация за контакти: Ако разрешите на Приложението на URBO достъп до списъка с контакти на Вашето устройство чрез системата за разрешения, използвана от Вашата мобилна платформа, може да получим достъп до и да съхраняваме имената и данните за контакт от адресната книга, за да позволим комуникация чрез нашите Услуги или за други цели, описани в тези Правила или по време на даване на съгласието или на самото събиране.

Информация за плащания: Ние събираме информация за плащанията, свързани с използването на Услугите от Ваша страна, включително вида на Услугата, времето и датата на нейното предоставяне, начислената сума, изминатото разстояние и друга свързана информация за плащанията. В допълнение, ако някой използва Ваш промо код, може да свържем Вашето име с това лице. Освен това събираме автоматично данни за използването на URBO, включително страна на произход, Вашите търсения, маршрутите, които използвате, видът на телефона и операционната Ви система и т.н.

Информация за използване и настройки: Ние събираме информация за начина, по който Вие и потребителите на сайта използват нашите Услуги, Вашите предпочитания и избрани настройки. В някои случаи правим това чрез използването на бисквитки, пиксел тагове или други подобни технологии, които създават и поддържат уникални идентификатори. За да научите повече за тези технологии, моля да се запознаете с нашата политика за бисквитки. Ние събираме Вашите предпочитания, включително любими маршрути, запазени места или други персонални настройки, като опцията „Намали ходенето“, която може да изберете за планиране на пътуване.

Информация за устройството: Може да събираме данни за Вашето мобилно устройство, например модел, операционна система и версия, софтуер и имена и версии на файлове, предпочитан език, уникален идентификатор на устройството, идентификатори за реклама, сериен номер, информация за движението на устройството и данни за мобилната мрежа

Записи на сървър: Когато използвате Услугите, това се записва в сървъра, което може да включва данни като IP адрес, време и дата на достъп, настройки на приложението, прегледани страници, грешки на приложението или друга системна активност, вид на браузъра и сайтове на трети лица, които може да сте използвали преди да използвате Услугите.

Ние събираме Вашето име, мобилен номер, адрес на електронна поща и друга информация, която може да ни предоставите чрез опцията „изпрати обратна връзка“ в менюто за настройки.

Ние събираме данни (електронна поща или тоукън идентификатор), когато изрично изберете да бъдете уведомени, в случай че URBO навлезе на нов пазар.

 

ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО ВИЕ ПРЕДОСТАВЯТЕ НА ТРЕТИ СТРАНИ

Местата, където попълвате информация за банковата си карта, са функционалности, предоставени директно от уебсайта на обслужващата банка на URBO „Първа инвестиционна банка" АД или от страна на онлайн системата за плащане. URBO не съхранява никакви данни за Вашата банкова карта или сметка и няма достъп до такива данни. Като попълвате тези данни, Вие ги предоставяте директно на ПИБ. В случай, че желаете да се запознаете с Общите условия и Правилата за поверителност на ПИБ, може да направите това на уебсайта на ПИБ (www.fibank.bg).

 

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА РАЗРЕШЕНИЯТА НА ПЛАТФОРМИТЕ

Повечето мобилни платформи (Android, iOS) са дефинирали определени видове данни от устройството, до които не може да се осъществи достъп без Ваше съгласие. Тези платформи имат различни системи за разрешения, чрез които Вие давате съгласието си. Платформата iOS ще Ви уведоми първия път, когато Приложението на URBO поиска разрешение за достъп до определени видове данни и ще Ви даде възможност да дадете (или откажете) разрешение за достъп. Устройствата с Android ще Ви уведомят за разрешенията, които изисква Приложението на URBO преди да го използвате за първи път и използването на приложението представлява съгласие за достъп. За да научите повече за разрешеният на платформите, моля посетете страницата ни за разрешения на iOS и за разрешения на Android.

 

ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО СЪБИРАМЕ ОТ ДРУГИ ИЗТОЧНИЦИ

Може ад събираме данни от други източници и да ги комбинираме с данните, които събираме от Услугите, например:

Ако изберете да създадете или да свържете своя Профил в URBO с доставчик на платежни услуги (например Google Wallet) или социална медия (например Фейсбук) или ако използвате уебсайт или приложение, което използва нашето API, може да получим информация за Вас или Вашите комуникации от този сайт или приложение.

 

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ДАННИТЕ

Ние може да използваме данните, които събираме за Вас, за да:

Предоставяме, поддържаме и подобряваме Услугите, включително, но не само, за да съдействаме за плащания, да изпращаме фактури, да доставяме продукти и услуги, които поискате, да разработваме нови функции, да предоставяме поддръжка на потребителите, да идентифицираме потребители и да изпращаме обновявания или организационни съобщения.

Извършваме вътрешни операции, включително да предотвратяваме измами или злоупотреби с нашите Услуги, да поправяме софтуерни грешки и операционни проблеми, да анализираме данни, да извършваме тестове и разработки и да наблюдаваме и анализираме тенденциите на използване.

Изпращаме или съдействаме за комуникация между Вас и лица, с които контактувате във връзка с използването на определени услуги, като препоръки, покани, запитвания за споделяне на пътуване.

Ви изпащаме съобщения, които смятаме, че представляват интерес за Вас, включително информация за продукти, услуги, промоции, новини и събития на URBO и други компании, където и доколкото това е допустимо от закона и да обработваме кандидатстване за промоции и да предаваме свързаните с това награди.

Персонализираме и подобряваме Услугите, включително да предоставяме или препоръчваме функции, съдържание, социални връзки, препоръки и реклами.

Всички данни, които събираме от Вас ще бъдат обработвани при спазване на правото на България и ЕС. Ние ще положим разумни усилия да подсигурим Вашите данни, включително чрез криптиране.

 

ДРУГО ИЗПОЛЗВАНЕ

Ние може да използваме данните, които събираме от Вас, за да:

Ви предоставим уместна информация за близки транспортни услуги;

Научим Вашите предпочитания, така че да настроим URBO за Вас, като например да предлагаме персонализирани възможности за транспорт;

Измерваме използването на URBO, включително на специфични функции;

Разработваме и подобряваме URBO според Вашите мнения и препоръки;

Насочваме развитието на продуктите и създаваме нови функции;

Проучваме навиците на потребителите и начина, по който използват обществен транспорт;

Откриваме и отстраняваме грешки в URBO;

Отговаряме на Ваши писма и помагаме със запитвания за поддръжка;

При Ваше съгласие, да Ви информираме за последни обявления или допълнителна информация;

Спазваме приложимите норми и законните запитвания и нареждания.

 

 

ВЪЗМОЖНОСТИ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Следващите са някои от Вашите възможности във връзка със събирането, използването и разкриването на Вашите данни:

Може да спрете събирането на данни за местоположението по всяко време като изключите услугите, свързани с местоположението в настройките на Вашето устройство или като деинсталирате URBO.

Нямате задължение да отбелязвате предпочитания (включително да настроите домашен и служебен адрес), за да използвате URBO, това е само възможност.

Може да се отпишете по всяко време от мейлинг листа като изберете връзката „отписване“ в писмата, които получавате.

Може да поискате изтриването ва Вашите лични данни след изтриване на своя потребителски профил.

 

СПОДЕЛЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ

Може да споделяме информацията, която събираме за Вас, по начините, описани в тези Правила или по време на самото събиране или споделяне, включително както следва:

 

ЧРЕЗ НАШИТЕ УСЛУГИ

Може да споделяме Вашите данни:

В случай, че поискате помощ във връзка с използването на URBO, тази заявка, включително Вашите данни за контакт, с трето лице, пряко свързано със случая (например ако ни уведомите, че определени разписания са променени, ще препратим съобщението на съответното лице, което отговаря за разписанията);

С други потребители, ако използвате услуга за споделено пътуване или с други лица по Ваше желание, като например когато искате да споделите очаквано време на пристигане с приятел;

С трети лица, до степента, която е необходима за получаването на партньорска или промоционална услуга, предоставяна от трето лице и заявена от Вас;

Обществено, в случай че публикуват съдържание в обществен форум, като коментар в блог, публикация в социална мрежа или друга функционалност на Услугите, достъпна обществено.

С трети лица, с които Вие изберете да споделите информация, например други приложения или сайтове, които се свързват с нашите Услуги или API, или такива, с чиито Услуги или API ние се свързваме.

Ние предоставяме анонимна сборна информация на определени трети лица за развойни цели, за развитие на продуктите или други бизнес цели. Може например за споделим информация с туристически агенции, за да им помогнем да анализират и подобрят услугите си. Такава информация ще се предоставя по начин, който прави невъзможно Вашето идентифициране.

 

ДРУГО ВАЖНО СПОДЕЛЯНЕ

Ние може да споделяме Вашите данни:

С клонове и свързани лица на URBO, които предоставят услуги или извършват обработване на данни от наше име или за целите на централизиране на данни или логистични цели;

С продавачи, консултанти, маркетингови партньори и други доставчици на услуги, доколкото това е необходимо да извършват дейности, възложени от нас;

По искане на компетентен орган, когато предоставянето на данни е в съответствие с или се изисква от приложимите закони и процедури;

С правораздавателни органи, държавни органи или трети лица, в случай, че действията Ви нарушават Общите условия и Правилата, или за да защитим правата и интересите на URBO или трети лица;

Ако по друг начин Ви предупредим за предоставянето на данни или

В събрана и анонимна форма, по начин, който прави невъзможно Вашето идентифициране.

 

ФУНКЦИИ ЗА СОЦИАЛНО СПОДЕЛЯНЕ

Услугите може да включват функции за споделяне в социалните мрежи или други свързани инструменти, които Ви позволяват да споделяте действията си в Услугите с други приложения, сайтове, медии и обратно. Използването на такива услуги позволява споделянето на информация с Ваши приятели или обществено, в зависимост от избраните от Вас настройки. Моля, обърнете се към правилата на тези функции за социално споделяне относно начина, по който те обработват данните или ги споделят.

 

СПОДЕЛЯНЕ НА URBO

Приложението на URBO анонимно споделя Вашето местоположение (географска дължина и ширина) с URBO, за да Ви показва близки предложения. URBO няма достъп до Вашите лични данни чрез тези анонимни данни за местоположението, освен ако заявите пътуване през URBO и стартирате Приложението на URBO. Ако искате да не споделяте анонимно местоположението си с URBO, може да изключите URBO в настройките на приложението.

 

АНАЛИТИЧНИ И РЕКЛАМНИ УСЛУГИ, ПРЕДЛАГАНИ ОТ ТРЕТИ ЛИЦА

Може да разрешим на други лица да извършват измерване на аудиторията или аналитични услуги за нас, да предоставят реклами от наше име в интернет и да следят и докладват за показването на тези реклами. Тези лица може да използват бисквитки, уеб сигнали, инструменти за разработване или други технологии, за да идентифицират Вашето устройство, когато посещавате нашата страница или използвате Услугите, както и когато посещавате други страници или услуги. За повече информация за тези технологии и лица, моля вижте Политиката за бисквитки.

 

ВАШИЯТ ИЗБОР

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОФИЛА

Може да поправяте информацията на профила си по всяко време като влезете в профила онлайн или чрез приложението. Ако искате да изтриете профила си, моля свържете се с нас на support@urboapp.com. Моля, обърнете внимание, че в някои случаи може да съхраним информация за Вас, изисквана от закона или за законосъобразни търговски цели, до степента, разрешена от закона. Например, ако имате неуредени плащания, свързани с Вашия профил, или ако смятаме, че сте извършил измама или нарушение на Общите условия, може да изчакаме разрешаването на спора преди да изтрием данните Ви.

 

ПРАВО НА ДОСТЪП

URBO ще се съобрази с всяко искане за достъп, корекция и/или изтриване на съхранявани от него лични данни в съответствие с приложимото право.

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕСТОПОЛОЖЕНИЕТО

Ние изискваме съгласие нашето приложение да събира данни за точното Ви местоположение от устройството Ви чрез системата за разрешения на Вашата мобилна платформа. Ако разрешите събирането на такава информация, може да отмените разрешението впоследствие като промените настройките за местоположение на мобилното си устройство. Това обаче ще ограничи възможността Ви да използвате определени функции на Услугите. Обърнете внимание, че изключването на събиране на данни от мобилното Ви устройство не ограничава възможността ни да събираме данни за пътуването Ви от устройството на шофьора или възможността ни да получаваме приблизителни данни за местоположението Ви от Вашия IP адрес.

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНТАКТИ

Може да искаме разрешение за достъп на нашето приложение до информацията за контакти от Вашето устройство чрез системата за разрешения на Вашата мобилна платформа. Ако разрешите събирането на такава информация, може да отмените разрешението впоследствие като промените настройките за контакти на мобилното си устройство. Моля, обърнете внимание, че по-старите версии на някои операционни системи не предлагат такава функция.

 

ПРОМОЦИОНАЛНИ СЪОБЩЕНИЯ

Може да изберете да не получавате промоционални съобщения от нас, като следвате инструкциите в тези съобщения. Ако изберете това, може все още да Ви изпращаме промоционални съобщения, като такива, свързани с профила Ви, заявени от Вас услуги или текущи бизнес отношения.

БИСКВИТКИ И РЕКЛАМА

Моля, вижте нашата Политика за бисквитки за повече информация относно бисквитките и свързани с тях технологии.

 

ГАРАНЦИИ ЗА СИГУРНОСТ

Ние сме посветени на подсигуряване на Вашите данни и ще предприемаме разумни физически, организационни и технологични мерки да защитим информацията от неразрешен достъп, използване или разпространение, изменение или унищожаване.

Тези мерки включват, но не се ограничават с:

 • Съхраняване на сигурни сървъри
 • Криптиране на комуникационните канали
 • Ограничаване на достъпа на служители и партньори на база „необходимост да се знае“.

 

Въпреки, че предприемаме мерки да защитим данните Ви, никоя система за сигурност не може да предотврати всички потенциални нарушения в сигурността нито да бъде предпазена от злоумишлени действия или повреди.

Съветваме потребителите за предприемат разумни мерки за предпазване на своята информация, включително лични данни. Не носим отговорност за рискове за сигурността, създадени или допуснати от самите потребители (като например използване на слаби или повтарящи се пароли, споделяне на устройството Ви с трети лица и др.)

 

ПЕРИОД НА СЪХРАНЯВАНЕ

Ще съхраняваме данните Ви докато използвате URBO и за разумен последващ период.

 

ПРАВО НА ДОСТЪП И ИЗТРИВАНЕ

Съхраняваме информацията Ви на сървъри, разположени в Европейския съюз (Германия).

Ако желаете да премахнете или да се запознаете с всякаква информация, която сме събрали през URBO и която се съхранява на нашите сървъри, моля свържете се с нас на privacy@urboapp.com. При получаване на такава молба, ще положим разумни усилия да Ви предоставим или изтрием информацията без ненужно забавяне.

 

ИЗМЕНЕНИЯ НА ПРАВИЛАТА

Запазваме си правото да изменяме тези Правила по всяко време без предизвестие. При съществено изменение, ще Ви уведомяваме през нашите профили в социалните мрежи не по-късно от 30 дни преди промените да влязат в сила. Освен това ще актуализираме Правилата в приложението на датата, на която промените влизат в сила. Като използвате URBO, Ви есе съгласявате с редакцията на Правилата, която действа в момента на използването на приложението от Ваша страна. Ако не се съгласите с изменените Правила, не може да използвате, или да продължите да използвате URBO. Като продължавате да достъпвате и използвате URBO, Вие се съгласявате с измененията. При всички случаи, препоръчваме да проверявате тази страница редовно, за да се информирате за всякакви изменения на тези Правила за поверителност.

 

КОНТАКТ С НАС

В случай, че имате въпроси относно тези Правила за поверителност, може да се свържете с нас на privacy@urboapp.com.

 

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГИТЕ

 

ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ

 1. ДОГОВОРНИ ОТНОШЕНИЯ

Тези Условия за използване на услугите („Условията“) уреждат достъпа и използването от Ваша страна като физическо лице, без значение от мястото използваните средства за достъп, на приложенията, съдържанието, продуктите и услугите („Услугите“), предоставени за Вас от страна на ЮПАСС ООД (UPASS INC), регистрирано в Търговския регистър на Агенцията по вписванията към Министерството на правосъдието на Република България с ЕИК 203501292, със седалище и адрес на управление в Република България, 1504 София, бул. „Васил Левски“ № 94, вх. Б (включително и от неговите клонове и представителства, наричани заедно „URBO“).

 

МОЛЯ, ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ ВНИМАТЕЛНО С ТЕЗИ УСЛОВИЯ ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ УСЛУГИТЕ

В тези Условия думите „включително“ и „включва“ означават „включително, но не само“.

Като достъпвате и използвате Услугите, Вие се съгласявате с тези Условия и се обвързвате с тях, което създава договорни отношения между Вас и URBO. В случай, че не сте съгласни с Условията, не можете да достъпвате или използвате Услугите. Тези условия изрично отменят всякакви предходни споразумения между Вас и URBO. URBO може да прекрати действието на тези Условия или предоставянето на която и да било от Услугите по отношение на Вас, както и да прекрати изцяло предоставянето или достъпа до която и да било от услугите или части от нея по всяко време и поради всякаква причина.

Към някои Услуги може да се прилагат допълнителни условия, като например политика на конкретно събитие, дейност или промоция. Вие ще бъдете уведомявани за такива допълнителни условия при използването на съответните Услуги. Допълнителните условия действат заедно със и ще се считат за част от Условията за целите на предоставяне на съответната Услуга. Допълнителните условия ще имат предимство пред тези Условия в случай на конфликт между разпоредбите по отношение на съответните Услуги.

URBO може периодично да изменя Условията по отношение на Услугите. Измененията ще влизат в сила от момента на публикуването от страна на URBO на изменените Условия на това място или на изменените политики или допълнителни условия на съответните Услуги. Продължаващият достъп до Услугите от Ваша страна след такова публикуване ще се счита за Вашето съгласие с изменените Условия.

Вие не можете да прехвърляте правата и задълженията си съгласно тези Условия без предварителното писмено съгласие на URBO. URBO може да прехвърля правата и задълженията си по тези Условия без Вашето съгласие: (i) на свой клон или представителство (ii) на лице, придобило собствеността, бизнеса или активите на URBO (iii) на правоприемник при сливане. Всяко твърдяно прехвърляне в нарушение на този параграф ще бъде недействително. Между Вас, URBO или който и да е Доставчик на услуги не възниква дружество, трудов договор или представителство в резултат на използването на Услугите от Ваша страна. В случай, че която и да е разпоредба от тези Условия се окаже невалидна или неприложима, тя ще се счита за недействителна и останалите разпоредби ще се прилагат в пълен обем. Ако URBO не се възползва от свои права или разпоредби на Условията, това не означава отказ от такива права или разпоредби, освен ако такъв не е направен изрично в писмена форма от страна на URBO.

Събирането и използването на лична информация от наша страна във връзка с Услугите се подчинява на Правилата за поверителност, които може да намерите на адрес http://urboapp.com/legal/;.

 

 1. УСЛУГИТЕ

Приложението и Уебсайтът на URBO Ви предоставят възможност да получавате услуги, предоставяни от трети лица – доставчици („Доставчици на услуги“). Във връзка с Услугите, Уебсайта и Приложението на URBO Ви дават възможност да достъпвате Услугите, предоставяни от URBO, описани по-горе в Част 1.

Услугите представляват технологична платформа, която дава възможност на потребителите на мобилните приложения или уеб страници на URBO като част от Услугите (всяка от тях „Приложение“), да организират и насрочват транспорт, паркиране и/или споделяне на автомобили или велосипеди, предоставяни от трети лица – доставчици на такива услуги, включително независими трети страни предоставящи транспорт, паркиране и/или споделяне на автомобили или велосипеди по споразумение с URBO или негов клон или представителство („Трети лица - доставчици“). Освен ако друго не е уговорено изрично в допълнително споразумение между Вас и URBO, Услугите се предоставят изключително за лично ползване с нетърговска цел.

ВИЕ СЕ СЪГЛАСЯВАТЕ, ЧЕ URBO НЕ ПРЕДОСТАВЯ ЛИЧНО ТРАНСПОРТ, ПАРКИРАНЕ И/ИЛИ СПОДЕЛЯНЕ НА АВТОМОБИЛИ ИЛИ ВЕЛОСИПЕДИ

ВИДОВЕ УСЛУГИ

Уебсайтът и Приложението на URBO предлагат на потребителите следните Услуги:

- Заплащане на паркиране в „Синя“ и „Зелена“ зона на територията на Столична община. „Синя“ и „Зелена“ зона представляват зони за платени паркиране, обособени съгласно Наредбата за организация на движението на територията на Столична община и/или Решение на Столичния общински съвет. Цените и максималната продължителност за платено паркиране се определят от Столичния общински съвет.

Синя зона

„Синя“ зона е зона за платено паркиране, обособена с съгласно Наредбата за организация на движението на територията на Столична община и/или Решение на Столичния общински съвет. Стойността за паркиране в „синя“ зона е 2 лв./час. Максималната продължителност на паркирането в „синя“ зона е 2 часа. „Синя“ зона за платено паркиране действа в делнични дни от 8:30 до 19:30 ч. и в събота от 8:30 до 18:00. Приложението на URBO предлага потребителите възможност да заплатят паркирането в „синя“ зона чрез кратко текстово съобщение, заплатено чрез SMS или чрез банкова карта. При избор на плащане чрез SMS Приложението на URBO изпращат автоматично текстово съобщение от предварително въведения от потребителя телефонен номер. При избор на плащане чрез банкова карта, Приложението на URBO съдействат за извършване на плащане чрез предварително въведена от потребителя банкова карта. URBO използва иновативен метод на плащане, при който от потребителите не се изисква въвеждане на код за потвърждаване на всяко отделно плащане.

Услугата, предоставяна от URBO става активна за заявения от потребителя период в момента, в който потребителят извърши плащане. Поради това, всяко плащане направено по заявка на потребителя в рамките на активното време на „синя“ зона, описана по-горе, не подлежи на връщане.

В случай, че потребителят изпрати заявка за плащане на паркиране в „синя“ зона извън активното време на същата, описано по-горе, или надвиши максимално разрешения период за паркиране, той ще бъде уведомен за това от Приложението на URBO и плащане няма да бъде извършено, независимо от избрания от потребителя метод за плащане.

При изпращане на заявка за паркиране, потребителят трябва да въведе регистрационния номер на автомобила, за който желае да заплати паркиране, по начина, по който същият е изписан на информационната табела. Потребителят носи отговорност за посочване на коректен регистрационен номер на автомобил при изпращане на заявка за паркиране чрез Приложението на URBO. URBO не дължи обезщетение за евентуални неблагоприятни последствия, настъпили от грешка при въвеждане на регистрационния номер на автомобила.

Зелена зона

„Зелена“ зона е зона за платено паркиране, обособена с съгласно Наредбата за организация на движението на територията на Столична община и/или Решение на Столичния общински съвет. Стойността за паркиране в „зелена“ зона е 1 лв./час. Максималната продължителност на паркирането в „зелена“ зона е 4 часа. „Зелена“ зона за платено паркиране действа в делнични дни от 8:30 до 19:30 ч. Приложението на URBO предлага потребителите възможност да заплатят паркирането в „зелена“ зона чрез кратко текстово съобщение, заплатено чрез SMS или чрез банкова карта. При избор на плащане чрез SMS Уебсайтът или приложението на URBO изпращат автоматично текстово съобщение от предварително въведения от потребителя телефонен номер. При избор на плащане чрез банкова карта, Приложението на URBO съдействат за извършване на плащане чрез предварително въведена от потребителя банкова карта. URBO използва иновативен метод на плащане, при който от потребителите не се изисква въвеждане на код за потвърждаване на всяко отделно плащане.

Услугата, предоставяна от URBO става активна за заявения от потребителя период в момента, в който потребителят извърши плащане. Поради това, всяко плащане направено по заявка на потребителя в рамките на активното време на „зелена“ зона, описана по-горе, не подлежи на връщане.

В случай, че потребителят изпрати заявка за плащане на паркиране в „зелена“ зона извън активното време на същата, описано по-горе, или надвиши максимално разрешения период за паркиране, той ще бъде уведомен за това от Приложението на URBO и плащане няма да бъде извършено, независимо от избрания от потребителя метод за плащане.

При изпращане на заявка за паркиране, потребителят трябва да въведе регистрационния номер на автомобила си по начина, по който същият е изписан на информационната табела. Потребителят носи отговорност за посочване на коректен регистрационен номер на автомобил при изпращане на заявка за заплащане чрез Приложението на URBO. URBO не дължи обезщетение за евентуални неблагоприятни последствия, настъпили от грешка при въвеждане на регистрационния номер на автомобила.

ЛИЦЕНЗ

В случай, че приемете и спазвате Условията, URBO Ви предоставя ограничено, неизключително и непрехвърлимо право да: (i) достъпвате и използвате приложенията на Ваше мобилно устройство единствено във връзка с използването на Услугите от Ваша страна и (ii) да достъпвате и използвате всякакво съдържание, информация и свързани материали, които могат да бъдат достъпни чрез Услугите, във всеки отделен случай единствено за Ваши лични нужди с нетърговска цел. Всички права, които не са предоставени изрично, са запазени за URBO и праводателите на URBO.

ОГРАНИЧЕНИЯ

Вие нямате право: (i) да премахвате означителни знаци за авторски права, търговски марки или други индикации за собственост от каквато и да било част от Услугите (ii) да възпроизвеждате, изменяте, създавате производни произведения, разпространявате, лицензирате, отдавате под наем, продавате, препродавате, прехвърляте, показвате и изпълнявате публично, излъчвате по безжичен път или по кабел или да осигурявате достъп до Услугите, освен когато това е изрично разрешено от URBO (iii) да декомпилирате или разглобявате Услугите или да създавате нови по тяхно подобие (iv) да поставяте връзки, да създавате локални копия или огледални записи на каквато и да било част от Услугите (v) да създавате или стартирате програми или кодове за четене, индексиране, проучване или друга форма на събиране на данни от каквато и да било част от Услугите или прекомерно да затруднявате или препятствате операциите и функционалностите на каквато и да било част от Услугите или (vi) да опитвате да получите неоторизиран достъп до или да нарушавате каквато и да било част от Услугите или свързаните с тях системи и мрежи.

 

ПРЕДОСТАВЯНЕ НА УСЛУГИТЕ

Вие се съгласявате, че части от Услугите може да се предоставят под различни марки на URBO или опции за запитване, свързани с транспорт, паркиране или споделяне на автомобили или велосипеди. Вие също така се съгласявате, че може да се предоставят под такива марки или опции за запитване във връзка с: (i) определени клонове или представителства на URBO (ii) независими трети лица – доставчици на услуги.

 

ТРЕТИ ЛИЦА – ДОСТАВЧИЦИ НА УСЛУГИ И СЪДЪРЖАНИЕ

Услугите може да се предоставят или достъпват във връзка с услуги и съдържание на трети страни (включително реклама), които URBO не контролира. Вие се съгласявате, че по отношение на използването на такива услуги и съдържание на трети лица то Ваша страна имат действие различни условия за използване и правила за поверителност. Такива услуги на трети лица се предоставят без одобрението на URBO и URBO няма при никакъв случай да носи отговорност за продукти или услуги на такива трети лица. В допълнение, Apple Inc., Google, Inc., Microsoft Corporation или BlackBerry Limited може да са трети лица – бенефициери по този договор, в случай, че достъпвате Услугите чрез приложения, разработени за операционни системи Apple iOS, Android, Microsoft Windows, или Blackberry, съответно. Тези трети лица – бенефициери не са страни по този договор и не носят отговорност за предоставянето или поддръжката на Услугите. Вашето използване на такива устройства се подчинява на приложимите правила на съответното трето лице – бенефициер.

 

Използването на услугите за паркиране се подчинява на приложимите разпоредби на Столична община. Може да се запознаете с Наредбата за организация на движението на територията на Столична община тук: https://www.sofiatraffic.bg/media/uploads/NAREDBA_za_organizaciq_na_dvijenieto_na_teritoriqta_na_Stolichna_obshtina.pdf

 

СОБСТВЕНОСТ

Услугите и всички техни части са и остават собственост на URBO или на праводателите на URBO. Нито тези Условия, нито използването на Услугите от Ваша страна Ви прехвърля някакви права: (i) върху Услугите, освен по отношение на ограничения лиценз, описан по-горе, или (ii) да използвате какъвто и да било начин името, логото, наименованията на продуктите и услугите на URBO, търговски марки или марки за услуги на URBO или праводатели на URBO.

 

 1. ИЗПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГИТЕ ОТ ВАША СТРАНА

ПОТРЕБИТЕЛСКИ ПРОФИЛИ

Като използвате приложението на URBO и/или Услугите, вие встъпвате в договор с URBO („Договорът“). За да може да използвате Приложенията или Услугите, първо трябва да създадете Ваш личен потребителски профил. За да направите това, трябва да предоставите на URBO Ваша лична информация, мобилен номер и данни на банкова карта. При успешна регистрация в URBO, URBO ще Ви предостави личен профил, до който ще имате достъп чрез избрана от Вас парола. За да използвате повечето възможности на Услугите, трябва да се регистрирате и да поддържате Вашия профил за Услугите („Профил“). За да имате Профил, трябва да сте навършили 18 години, или да сте пълнолетен съгласно законодателството на държавата, в която пребивавате (в случай, че пълнолетието настъпва на възраст, различна от 18 години) и да сте способен да сключвате договори съгласно законодателството на държавата, в която пребивавате. Регистрацията изисква да предоставите на URBO някои лични данни включително Вашето име, адрес, мобилен номер и възраст, както и поне един валиден метод на плащане (банкова карта или одобрен партньор за плащане). Ви есе съгласявате да поддържате информацията в Профила си точна, пълна и актуална. Нарушаването на това правило, включително притежаването на изтекъл или невалиден метод за плащане, може да доведе до невъзможност да използвате Услугите или до прекратяването на договора на URBO с Вас. Вие носите отговорност за всички действия, извършени чрез Вашия Профил и се съгласявате да поддържате сигурността и да пазите в тайна Вашите потребителско име и парола по всяко време. Освен ако друго не е разрешено писмено от URBO, имате право да притежваате само един Профил.

 

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Услугите не са достъпни за лиза под 18 години. Вие нямате право да упълномощавате трети лица да използват Вашия Профил или да разрешавате на лица под 18 години да ползват транспортни или логистични услуги от Трети лица – доставчици, освен ако не ги придружавате лично. Вие нямате право да прехвърляте Профила си на никое физическо или юридическо лице. Ви есе съгласяват еда спазвате всички приложими нормативни актове при използването на Услугите и може да използвате Услугите само за разрешени от закона цели (например забранява се превозването на опасни материали или такива, чието притежание е забранено от закона). При използването на Услугите Вие няма да създавате неудобства или притеснение или да увреждате собственост на Трето лице – доставчик или на което и да било трето лице. В някои случаи може да бъде поискано да се идентифицирате, за да използвате Услугите и Вие се съгласявате, че може да Ви бъде откадан достъп до тях ако не успеете да докажете самоличността си.

 

ТЕКСТОВИ СЪОБЩЕНИЯ

Със създаването на Профила си, Ви есе съгласявате, че Услугите може да ви изпащат текстови съобщения (SMS) като част от нормалния си начин на работа.

 

ПРОМОЦИОНАЛНИ КОДОВЕ

URBO може, по свое усмотрение, да създава промоционални кодове, които може да се получават в Профила Ви, или други предимства, свързани с Услугите или с услуги на Трето лица – доставчик, при допълнителни условия, които URBO ще определя за всеки промоционален код („Промо кодове“). Ви се съгласявате, че Промо кодовете: (i) трябва да бъдат използвани по законосъобразен начин от своите адресати и за целите, за които са издадени (ii) не могат да се копират, продават или прехвърлят по какъвто и да и начин, или да се предоставят публично, освен когато това е изрично разрешено от URBO (iii) могат да бъдат отменени от URBO по всяко време и по всякаква причина, без URBO да носи отговорност за това (iv) могат да бъдат използвани само при спазване на специалните условия, определени от URBO (v) не могат да се разменят да пари и (vi) валидността им може да изтече преди да са използвани. URBO си запазва правото да удържа и прихваща кредити или други предимства, получени чрез използване на Промо кодовете от Вас или друг потребител, ако установи, че Промо кодът е използван погрешно, незаконно, чрез измама или в нарушение на приложимите правила за Промо кода или тези Условия.

 

СЪДЪРЖАНИЕ, ПРЕДОСТАВЕНО ОТ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

URBO може, по свое усмотрение да разрешава предаването, качването, публикуването или осигуряването на достъп по друг начин чрез Услугите та текстово, звуково и/или видео съдържание и информация, включително коментари и обратна връзка за Услугите, подаване на молби за поддръжка, участие в състезания и промоции („Потребителско съдържание“). Всяко Потребителско съдържание, предоставено от Вас, остава Ваша собственост. С предоставянето на Потребителско съдържание на URBO, Вие давате на URBO съгласието си, безвъзмездно, неотменимо и неограничено със срок, за територията на целия свят, да преотстъпва, използва, копира, изменя, създава производни произведения, разпространява, показва и изпълнява публично, предава, препредава, осигурява достъп до и използва по какъвто и да било начин такова Потребителско съдържание, с всички средства налични към момента или такива, които може да бъдат създадени в бъдеще (включително във връзка с Услугите, дейността на URBO и сайтове и услуги на трети лица), без необходимост от допълнително уведомяване или съгласие от Ваша страна и без изискване за плащане към Вас или което и да било трето лице.

Вие декларирате и гарантирате, че (i) сте единствен собственик на цялото Потребителско съдържание или имате всички права и съгласия, необходими за да дадете на URBO описаното по-горе съгласие и (ii) нито Потребителското съдържание нито неговото публикуване, качване или осигуряване на достъп до него по друг начин от Ваша страна, нито използването от страна на URBO на Потребителско съдържание по силата на даденото съгласие, нарушават или ще нарушават права на интелектуална собственост или лични права, или ще нарушават който и да било приложим закон или друг нормативен документ.

Вие се съгласявате да не предоставяте Потребителско съдържание което е клеветническо, обидно, нецензурно, порнографско, провокира насилие и омраза, или е неприемливо по какъвто и до е друг начин, определен от URBO, или е обект на закрила на права на интелектуална собственост на трето лице, независимо зали този материал е защитен от закона. URBO има право, но не и задължение, да преглежда и да премахва Потребителско съдържание по своя преценка по всяко време, без предизвестие.

 

ДОСТЪП ДО МРЕЖА И УСТРОЙСТВА

Вие носите отговорност за получаване на достъп до мрежата, необходим за използване на Услугите. Таксите на Вашата мобилна мрежа за данни и съобщения може да се прилагат, когато използвате Услугите от безжично устройство. Вие носите отговорност за придобиването и поддържането на съвместими устройства, необходими за достъп и използване на Услугите и Приложенията. URBO не гарантира, че Услугите, или каквато и да било част от тях, ще функционират на определен вид устройство. В допълнение, Услугите може да бъдат засегнати от дефекти и забавяне, причинени от използването на интернет и електронни съобщения.

 

 1. ПЛАЩАНЕ

Използването на Приложението и Услугите на URBO е безплатно. URBO си запазва правото да въвежда такси за използване на Приложението и/или Услугите. В случай, че URBO въведе такива такси, URBO ще Ви информира съответно и ще Ви даде възможност да продължите или да прекратите Договора, по Ваш избор.

Цените, приложими за услугите, предлагани от Доставчици на услуги могат да бъдат открити на Уебсайта или чрез Приложението на URBO. Тези цени може да се променят периодично. Ваша отговорност е да се информирате за актуалните цени на услугите.

Вие ще плащате за използването на услугите на Доставчик на услуги към URBO, което ще действа като представител на Доставчика на услуги. Вие се съгласявате, че ще заплащате всички услуги, предоставяни от Доставчика на услуги и че URBO има право да изиска плащане от Вашата банкова карта (предоставена от Вас при регистрацията) за услугите (включително за данъци, такси и лихви за забава, когато е приложимо) ползвани от Вас или във връзка с Вашия Профил. Вие отговаряте за навременните плащания на всички суми и за предоставянето на URBO на валидна банкова карта за плащане по всяко време. Направените плащания не подлежат на връщане, освен когато друго е изрично посочено. URBO използва трето лице за обработване на плащанията („Обработващ плащанията“) за свързване на Вашата банкова карта с Приложението на URBO и Услугите. Обработването на плащанията във връзка с използването на Приложението на URBO и Услугите от Ваша страна, ще се регулира от условията и Правилата за поверителност на Обработващия плащанията и на издателя на Вашата банкова карта, в допълнение към тези Условия. URBO не носи отговорност за грешки на Обработващия плащанията. Във връзка с използването на Услугите от Ваша страна, URBO ще получи някои данни за транзакциите, които URBO може да използва само в съответствие със своята Политика за поверителност и бисквитки.

Вие разбирате, че използването на Услугите може да доведе до начисляването на суми за услугите или стоките, които получавате от Трето лице – доставчик („Сумите“). След като сте получили услугите или стоките, придобити чрез използване на Услугата, URBO ще съдейства за заплащане на дължимите Суми от името на Третото лице – доставчик. Заплащането на Сумите по този начин ще се счита за плащане директно от Вас към Третото лице – доставчик. Сумите ще включват изискваните от закона такси. Сумите, платени от Вас са крайни и не подлежат на връщане, освен когато друго е изрично посочено от URBO.

 

Всички Суми са дължими незабавно и URBO ще съдейства за заплащането им чрез посочения от Вас във Вашия Профил метод, след което URBO ще Ви изпрати фактура по електронна поща. В сбучай, че основният метод на плащане във Вашия Профил е изтекъл ,невалиден, или по друга причина не позволява плащането, Вие давате съгласие URBO да използва вторичния метод за плащане, посочен във Вашия Профил, когато има такъв.

URBO си запазва правото да въвежда, премахва или изменя за някои или всички стоки или услуги, получавани чрез използване на Услугите, по всяко време и по своя преценка. В допълнение, Вие се съгласявате, че Сумите, приложими към определен географски район, може да нараснат значително в периоди на повишено търсене. URBO ще полага разумни усилия да Ви информира за приложимите Суми, без това да се отразява на Вашата отговорност да заплатите дължимите Суми, натрупани през Вашия Профил, независимо дали сте били наясно с техния размер. URBO може да предлага промоционални условия и отстъпки на някои потребители, което да доведе до различни суми, начислени за ползване на сходни стоки или услуги, получени чрез Услугите. Вие се съгласявате, че такива промоционални условия и отстъпки, освен ако са предложени на Вас, няма да имат отношение към Вашето използване на Услугите и Сумите, начислени на Вас. Вие можете да отмените искането към Трето лице – доставчик по всяко време преди получаването на искането от това Трето лице – доставчик, след което може да бъде начислена такса за отмяна.

URBO използва услугите на Първа инвестиционна банка (ПИБ) за обработване на плащания. ПИБ е банкова институция, регистрирана в България, която се подчинява на правото на България и ЕС. URBO не съхранява никакви данни за Вашата банкова карта или сметка и няма достъп до такива данни. Като попълвате тези данни, Вие ги предоставяте директно на ПИБ. В случай, че желаете да се запознаете с Общите условия и Правилата за поверителност на ПИБ, може да направите това на уебсайта на ПИБ (www.fibank.bg).

 

ТАКСИ ЗА ПОПРАВКА И ПОЧИСТВАНЕ

Вие носите отговорност за отстраняването на причинени от Вас повреди или извършването на почистване на превозни средства и собственост, необходимо поради Ваши действия и бездействия при използването на Услугите с Вашия Профил, излизащи извън обхвата на нормалното изхабяване („Поправка и почистване“). В случай, че Трето лице – доставчик уведоми за нужда от Поправка и почистване и тази нужда бъде потвърдена от URBO при полагане на разумни усилия за това, URBO си запазва правото да съдейства за плащането на разумната цена на тази Поправка и почистване от името на Третото лице – доставчик, като използва метода за плащане, предоставен във Вашия Профил. Такива суми ще бъдат предоставени от URBO на Третото лице – доставчик и не подлежат на връщане.

 

 1. ОГРАНИЧАВАНЕ И ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ОТГОВОРНОСТ

Тези услуги се предоставят „както са“ и „според възможностите“. URBO не е представител и не носи гаранционна отговорност, изрична или по подразбиране, освен ако такава не е изрично предвидена в тези Условия, включително отговорност за годността за използване за определена цел или отговорност за нарушаване на права на интелектуална собственост. В допълнение, URBO не осъществява представителство и не дава никакви гаранции за надеждност, навременност, качество, подходящост или достъпност на Услугите или на каквито и да било услуги или стоки, предоставяни чрез използването на Услугите, или че Услугите ще бъдат предоставяни непрекъснато и без грешки.

URBO не гарантира качеството, подходящостта, сигурността или способността на Третите лица – доставчици. Вие се съгласявате, че Вие носите риска от използването на Услугите, или на каквито и до било услуги или стоки, поръчани в тази връзка.

 

ОГРАНИЧАВАНЕ НА ОТГОВОРНОСТ

URBO не носи отговорност пред Вас във връзка с пропуски на свои служители, представители или подизпълнители, независимо дали такава отговорност произтича от договор, закононарушение (включително поради небрежност), погрешно тълкуване, нарушение на задължения, компенсация или друго.

URBO не носи отговорност за вреди, включително пропуснати ползи, загуби на данни, лично увреждане или имуществени вреди свързани с или произтичащи от всякакво използване на Услугите, дори в случай, че URBO е информирано за възможността за настъпване на такива вреди. URBO не носи отговорност за вреди, настъпили в резултат от: (i) Вашето използване или разчитане на Услугите или невъзможността да използвате същите, или (ii) всякаква транзакция или взаимоотношение между между Вас и Трето лице – доставчик, дори в случай, че URBO е информирано за възможността за настъпване на такива вреди. URBO не носи отговорност за забава или неизпълнение отвъд контрола на URBO.

 

Вие може да използвате услугите на URBO за да заявите транспорт, стоки или логистични услуги към Трети лица – доставчици, но се съгласявате, че URBO не носи отговорност към Вас за какъвто и да било транспорт, стока или логистична услуга, предоставена Ви от страна на Трето лице – доставчик, освен доколкото друго не е изрично предвидено в тези Условия.

 

Ограниченията в Част 5 нямат за цел да ограничат отговорността или да нарушат правата Ви като потребител, които не могат да бъдат отменени съгласно действащото законодателство.

 

ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ОТГОВОРНОСТ

Вие се съгласявате да освободите от отговорност URBO и неговите длъжностни лица, служители, директори и представители по отношение на всякакви искове, загуби и разходи (включително адвокатски възнаграждения), възникнали от или във връзка с: (i) използването на Услугите или на каквито и да било услуги или стоки, получени чрез използването на Услугите (ii) нарушение на тези Условия от Ваша страна (iii) Използването от страна на URBO на Ваше Потребителско съдържание, или (iv) нарушение от ваша страна на права на което и да било трето лице, включително Трето лице– доставчик.

URBO не носи отговорност към Вас във връзка с действия или бездействия на свои служители, представители или подизпълнители, независимо дали такава отговорност произтича от договор, закононарушение (включително поради небрежност), погрешно тълкуване, нарушение на задължения, компенсация или друго.

Като приемате тези Условия и използвате Приложението или Услугите на URBO, Вие се съгласявате, че ще освободите от отговорност URBO, неговите свързани лица, праводатели и всеки от техните длъжностни лица, служители, директори, други ползватели, адвокати и представители във връзка с всякакви претенции за разходи, вреди, загуби (включително адвокатски възнаграждения), възникнали от или във връзка с:

 • Ваше нарушение на която и да било разпоредба на тези Условия, или приложима нормативна разпоредба, независимо дали е изрично изброена тук;
 • Ваше нарушение на права на което и да е трето лице, включително Доставчици на транспортни услуги, получени чрез Приложението на URBO или Вашето използване или злоупотреба с Приложението или Услугите на URBO

 

 1. УРЕЖДАНЕ НА СПОРОВЕ

Вие се съгласявате, че всеки спор или иск, произтичащ от тези Условия или тяхното нарушаване, прекратяване, принудително изпълнение, тълкуване или валидност или от използването на Услугите (заедно „Спорове“) ще се разрешава от българските съдилища, в съответствие с приложимото законодателство на Република България, включително по отношение на юрисдикцията на съответния съд относно конкретен Спор.

 

ЛИЦЕНЗИ, ОГРАНИЧЕНИЯ И ОТСТЪПВАНЕ НА ПРАВА

За целите на този раздел се прилагат следните дефиниции:

„Съдържание“ означава всяко съдържание включено или показвано, включително, но не само: лога, икони, търговски варки, текст, графичен текст, графика, снимки, видео, звук, музика, софтуер (с изключение на Приложението на URBO), мнения, забележки, коментари, художествено оформление, връзки, въпроси, предложения, информация или други материали.

„Съдържание на URBO“ означава Съдържание, собственост или използвано от URBO, неговите представители или праводатели, до което е осигурен достъп чрез Уебсайта, Услугите или Приложението на URBO, включително всяко съдържание, отстъпено от трета страна, с изключение на Потребителското съдържание.

„Потребител“ е лице, което достъпва или използва Услугите или Приложението на URBO.

„Потребителско съдържание“ е Съдържание, което Потребителят публикува, качва, подава или излъчва, за да осигури достъп до него чрез Уебсайта, Услугите или Приложението на URBO.

„Колективно съдържание“ означава заедно Съдържанието на URBO и Потребителското съдържание.

При съгласието Ви с Условията, URBO Ви дава ограничено, неизключително и непрехвърлимо право:

да разглеждате, сваляте и разпечатвате Съдържание на URBO единствено за Ваши лични, нетърговски цели и

да разглеждате Потребителско съдържание до което имате разрешен достъп, единствено за Ваши лични, нетърговски цели.

Вие нямате право да преотстъпвате правата, получени съгласно този раздел.

Вие нямате право да използвате, копирате, адаптирате, изменяте, създавате производни произведения, разпространявате, лицензирате, продавате, прехвърляте, показвате или изпълнявате публично, възпроизвеждате, предавате, препредавате, излъчвате по безжичен път или по кабел, осигурявате достъп до или по друг начин да използвате Уебсайта, Услугите, Приложението на URBO или Колективно съдържание, освен доколкото това е изрично разрешено в тези Условия. Вие не можете да използвате Колективно съдържание без предварителното писмено съгласие на

URBO. Вие не получавате никакви лицензи или права да използвате интелектуална собственост на URBO или неговите праводатели, с изключените на лицензите и правата, които са Ви изрично отстъпени с тези Условия.

 

СЪГЛАСИЕ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ

URBO може по своя преценка да позволи на потребителите да публикуват, качват, подават или излъчват Потребителско съдържание на Уебсайта или чрез Услугите или Приложението на URBO. Потребителското съдържание ще се счита за неконфиденциално и незащитено от права на собственост. С предоставянето на Потребителско съдържание на URBO, Вие давате на URBO съгласието си, безвъзмездно, неотменимо и неограничено със срок, за територията на целия свят, да преотстъпва, използва, копира, изменя, създава производни произведения, разпространява, показва и изпълнява публично, предава, препредава, осигурява достъп до и използва по какъвто и да било начин такова Потребителско съдържание, с всички средства налични към момента или такива, които може да бъдат създадени в бъдеще (включително във връзка с Услугите, дейността на URBO и сайтове и услуги на трети лица), без необходимост от допълнително уведомяване или съгласие от Ваша страна и без изискване за плащане към Вас или което и да било трето лице.

Вие разбирате, че URBO действа единствено като пасивен преносител на Потребителско съдържание и не носи отговорност пред Вас или пред трети лица за съдържанието или точността на Потребителско съдържание. URBO няма да следи непрекъснато Потребителското съдържание публикувано от Вас или споделено между Потребители, нито ще има задължение за това. Без това да отменя предната договорка, Вие се съгласявате, че всички бележки, мнения, коментари, предложения и друга информация, изразена или включена в Потребителското съдържание не представлява мнение на URBO.

Всяко използване на Потребителско съдържание от Ваша страна е на Ваш собствен риск. Вие декларирате и гарантирате, че всяко Потребителско съдържание, публикувано от Вас е оригинално и не копира произведения на трети лица, нито нарушава техни права на интелектуална собственост или лични права и не съдържа обидни или клеветнически твърдения.

В допълнение, Вие декларирате и гарантирате, че можете да давате съгласието, описано в този параграф.

Вие се съгласявате, че Вие а не URBO, неговите свързани лица и праводатели, носите отговорност за вреди, загуби и разноски, причинени на URBO или неговите свързани лица във връзка с Потребителско съдържание, публикувано от Вас или друго реализирано от Ваша страна използване на Уебсайта, Услугите или Приложението на URBO.

URBO си запазва правото по своя преценка да блокира или премахва (изцяло или отчасти) всякакво Потребителско съдържание публикувано от Вас, за което URBO прецени, че не съответства на тези Условия или приложими норми (включително материали, които нарушават или могат да нарушават права на интелектуална собственост или лични права на трети лица), или по друга причина са неприемливи за URBO.

Вие се съгласявате своевременно да уведомявате URBO за Потребителско съдържание, което нарушава тези Условия. Вие се съгласявате да предоставяте достатъчно информация, за да може URBO да провери дали това Потребителско съдържание нарушава Условията. URBO се съгласява да положи дължимата грижа да извърши проверка и да предприеме действия по свой преценка. URBO не гарантира, че ще блокира или премахне (изцяло или отчасти) такова Потребителско съдържание.

 

ЛИЦЕНЗ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ

В случай, че спазвате тези Условия, URBO Ви предоставя ограничено, неизключително и непрехвърлимо право да свалите и инсталирате копие на Приложението на едно мобилно устройство, което притежавате или използвате и да ползвате това копие на Приложението единствено за Ваши лични нужди.

Вие не можете да лицензирате, сублицензирате, продавате, препродавате, отстъпвате или използвате по друг начин за търговски цели или да осигурявате достъп на трети лица до Услугите или Приложението на URBO по какъвто и да било начин; да изменяте или създавате производни произведения, базирани на Услугите или Приложението на URBO; да създавате интернет връзки към Услугите, или копие или огледален запис, на което и да е приложение на друг сървър или безжично или интернет базирано устройство; да разглобявате Приложението на URBO, за да създавате конкурентен продукт или услуга; да създавате продукти, които използват сходни идеи, функции или графики с тези на Услугите или Приложението на URBO или да копирате идеи, възможности, функции или графики от Услугите или Приложението на URBO или да стартирате автоматизирана програма или код, включително, но не само web spiders, web crawlers, web robots, web ants, web indexers, bots, viruses or worms, или каквато и да било програма, която може да извършва множество заявки в секунда или да затрудни или възпрепятства предоставянето на Услугите или Приложението на URBO.

 

Вие нямате право да:

изпращате непоискани или повтарящи се съобщения в нарушение на приложимото законодателство;

изпращате или съхранявате нарушаващи, нецензурни, заплашителни, клеветнически или други незаконни материали, включително материали, нарушаващи правата на децата или лични права на трети лица;

изпращате или съхранявате материали, съдържащи софтуерни вируси, „червеи“, „троянски коне“ или друг зловреден компютърен код, файлове, скриптове или програми;

нарушавате целостта на Уебсайта, Услугите или Приложението на URBO или данните, които се съдържат в тях;

опитвате да получите неразрешен достъп до Уебсайта, Услугите или Приложението на URBO или други свързани мрежи или системи.

URBO има право да извършва проверки за нарушения на горните условия с всички разрешени от закона средства. URBO може да поиска съдействие от правоохранителни органи за преследването на потребители, нарушили тези Условия. Вие се съгласявате, че URBO няма задължение да следи Вашия достъп или използване на Уебсайта, Услугите или Приложението на URBO или Колективно съдържание, или да преглежда и редактира Колективно съдържание, но има правото да извършва това за целите на дейността на Уебсайта, Услугите и Приложението на URBO, за да осигури спазването на тези Условия, на приложими норми, или на решения на съдебни, административни или други държавни органи. URBO си запазва правото, по всяко време и без предизвестие да премахва достъпа до Колективно съдържание, което по преценка на URBO нарушава тези правила или уврежда Уебсайта, Услугите или Приложението на URBO.

 

ПОЛИТИКА ПО ОТНОШЕНИЕ НА АВТОРСКИТЕ ПРАВА

URBO уважава авторските права и очаква същото от страна на потребителите. Политиката на URBO е да прекратява използването на Приложението на URBO и Услугите на Потребители или собственици на Профили, които системно нарушават или се предполага, че нарушават авторски и сродни права. Моля, вижте Политиката на URBO по отношение на авторските права на адрес www.URBO.com/legal/copyright за повече информация.

 

ПРАВА НА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

Единствено URBO (и където е приложимо, неговите праводатели) притежават всички права, включително свързани права на интелектуална собственост, върху Уебсайта, Услугите или Приложението на URBO и всички предложения, искания за подобрения, обратна връзка, препоръки и друга информация, предоставена от Вас или друго лице във връзка с Уебсайта, Услугите или Приложението на URBO.

Тези условия не представляват продажба и не Ви предоставят права на собственост във връзка с Уебсайта, Услугите или Приложението на URBO или други права на интелектуална собственост, притежавани от URBO. Името и логото на URBO и продуктовите наименования, свързани с Приложението на URBO и Услугите, са запазени марки на URBO, свързаните с него лица или трети лица и никакви права за тяхното използване не се предоставят.

 

ПРИЛОЖЕНИЕ ОТ APP STORE

По отношение на Приложението на URBO, достъпно или свалено през магазина за приложения на Apple („Приложение от App Store“), Вие ще използвате Приложението от App Store само:

На устройство с марката на Apple, което използва операционна система iOS (специализирана операционна система на Apple) и съобразно „Условията за използване“, описани в Общите условия на магазина за приложения на Apple. URBO си запазва всички права върху Приложението на URBO, които не са Ви изрично предоставени с тези Условия.

Вие се съгласявате, че тези условия са валидни между Вас и URBO, не и Apple и URBO, а не Apple ще носи отговорност за Приложението от App Store и неговото съдържание. Apple няма задължение да осигурява услуги по поддръжка по отношение на Приложението от App Store.

В случай, че Приложението от App Store не отговаря на приложимо гаранционно условие, Вие може да уведомите Apple и когато е приложимо, Apple ще Ви възстанови стойността на Приложението от App Store до максималния размер, разрешен от приложимия закон. Apple няма други гаранционни задължения по отношение на Приложението от App Store. В отношенията между URBO и Apple, всички искове, загуби, отговорност, вреди, разходи и разноски във връзка с несъответствието с гаранциите, ще бъдат отговорност на URBO.

Вие и URBO се съгласявате, че в отношенията между URBO и Apple, Apple не носи отговорност за Ваши искове или искове на трети страни във връзка с Приложението от App Store или Вашето използване на това приложение, включително но не само по отношение на:

 • Претенции във връзка с продуктите;
 • Претенции за несъответствие на Приложението от App Store с приложими законови или регулаторни изисквания или
 • Искове по силата на законодателството за защита на потребителите или подобно законодателство.

Вие и URBO се съгласявате, че в случай на претенции от страна на трети лица, че Приложението от App Store или Вашето използване на това приложение нарушават права на интелектуална собственост на трети лица, в отношенията между URBO и Apple, URBO, а не Apple ще носи отговорност за проверката, защитата, споразумението или отхвърлянето на такива искове за нарушени права на интелектуална собственост до степента, изискуема съгласно това Споразумение.

Вие и URBO се съгласявате, че Apple и неговите представители са трети лица – бенефициери във връзка с Вашето право да използвате Приложението от App Store и че с приемането на тези Условия Apple има правото да упражнява принудително правата си съгласно тези Условия, във връзка с Вашето право да използвате Приложението от App Store, спрямо Вас като трето лице – бенефициер.

Без това да ограничава разпоредбите на тези Условия, Вие се задължавате да се съобразявате с всички приложими условия на трети лица, когато използвате Приложението от App Store.

 

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ С ТРЕТИ ЛИЦА

По време на използване на Уебсайта, Услугите или Приложението на URBO, може да се предоставят връзки към уебсайтове, които са собственост или се контролират от трети лица, за целите на кореспонденция, получаване на стоки или услуги или участие в промоции на трети лица. Тези връзки Ви извеждат извън Уебсайта, Услугите или Приложението на URBO и са извън контрола на URBO.

По време на използване на Уебсайта, Услугите или Приложението на URBO, Вие можете да влизате в кореспонденция с трети лица, да получавате стоки или услуги или да участвате в промоции на трети лица, рекламодатели или спонсори, които представят свои стоки или услуги чрез връзка на Уебсайта или чрез Приложението на URBO или Услугите. Тези връзки Ви извеждат извън Уебсайта, Услугите или Приложението на URBO и са извън контрола на URBO. Вероятно е страниците, към които връзките препращат, да имат свои собствени условия, включително политика за поверителност. URBO не носи отговорност за съдържанието и дейностите на тези уебстраници или за техните условия. Вие ще посещавате такива страници на Ваш собствен риск.

Моля да имате предвид, че такива страници може да изпрашат свои бисквитки до потребителите и да събират информация, включително лични данни. Поради това Ви съветваме да се запознаете с условията за ползване на тези страници, преди да ги използвате.

 

СРОК И ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА

Този договор между URBO и Вас по отношение на Условията не се ограничава със срок.

Вие имате право да прекратите договора по отношение на Условията по всяко време, като изтриете Приложението на URBO от устройството си, като по този начин прекратите използването на Приложението на URBO и Услугите. Вие можете да изтриете своя Профил по всяко време, като следвате инструкциите на Уебсайта на URBO.

URBO има право да прекратите договора по отношение на Условията по всяко време и с ензабавен ефект (като прекрати достъпа Ви до Приложението на URBO и Услугите), в случай, че:

 • нарушите разпоредба на тези Условия или
 • злоупотребите с Приложението на URBO или Услугите

URBO няма задължение да Ви отправя предизвестие при такова прекратяване. Сред прекратяването, URBO ще Ви уведоми по реда на тези Условия.

 

НЕДЕЙСТВИТЕЛНОСТ НА ЕДНА ИЛИ ПОВЕЧЕ РАЗПОРЕДБИ

Недействителността на една или повече разпоредби на тези Условия няма да се отрази на действието на останалите разпоредби.

 

ИЗМЕНЕНИЕ НА УСЛУГИТЕ И УСЛОВИЯТА

URBO си запазва правото по своя преценка да изменя която и да е от разпоредбите на тези Условия, или да променя, отменя или прекратява Услугите или Приложението на URBO (включително достъпността на която и да било услуга, база данни или съдържание) по всяко време, като публикува уведомление на Уебсайта или като Ви уведоми чрез Услугите, Приложението на URBO или електронна поща. URBO може също да налага ограничения на определени услуги или функции или да ограничава достъпа Ви до всички Услуги без предизвестие и без да носи отговорност за това.

 

 1. ДРУГИ РАЗПОРЕДБИ

 

ПРИЛОЖИМО ПРАВО

Тези Условия се подчиняват на законите на Република България

 

ПРЕТЕНЦИИ ЗА НАРУШЕНИ АВТОРСКИ И СРОДНИ ПРАВА

Претенциите за нарушени авторски и сродни права се изпращат до упълномощения представител на URBO. Моля, посетете страницата на URBO на http://urboapp.com/legal/ за адрес и допълнителна информация.

 

УВЕДОМЛЕНИЕ

URBO може да Ви отправя уведомления чрез Услугите или Приложението на URBO, или чрез електронна поща на посочен от Вас адрес, или чрез писмено уведомление на посочен от Вас адрес.

 

КОНТАКТИ

Потребителите/клиентите може да се свържат с URBO за въпроси или обратна връзка относно Услугите на следния адрес:

България, 1504 София, бул. „Васил Левски“ № 94, вх. Б,

Email: office@urboapp.com

Тел.: 0895588805

 

ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ, СЪБИРАНИ ЧРЕЗ ПЛАТФОРМАТА URBO НА ЮПАСС ООД

1. ОСНОВНИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ

1.1. „GDPR“ или „Регламента“ означава Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/ЕО (Общ регламент за защита на данните)

1.2. „Служител“ означава лице, което се намира в трудово правоотношение с Администратора на лични данни.

1.3. „Данни“ или „Лични данни“ означава всяка информация, свързана с идентифицирано или идентифицируемо физическо лице (субект на данни); идентифицируемо физическо лице е лице, което може да бъде идентифицирано пряко или косвено, по-специално чрез позоваване на идентификатор като име, идентификационен номер, данни за местоположението, онлайн идентификатор или един или повече фактори, специфични за физическата, физиологичната, генетична, умствена, икономическа, културна или социална идентичност на това физическо лице.

1.4. „Получател“ означава физическо или юридическо лице, държавен орган, агенция или друг орган, на който се разкриват личните данни, независимо дали е трета страна, или не.

1.5. „Субект на данни“ или „Субект на лични данни“ е всяко лице, чиито лични данни се обработват от Администратора на лични данни.

1.6. „Обработване“ означава всяка операция или съвкупност от операции, извършвана с лични данни или набор от лични данни чрез автоматични или други средства като събиране, записване, организиране, структуриране, съхранение, адаптиране или промяна, извличане, консултиране, употреба, разкриване чрез предаване, разпространяване или друг начин, по който данните стават достъпни, подреждане или комбиниране, ограничаване, изтриване или унищожаване;

1.7. „Обработващ лични данни“ означава физическо или юридическо лице, публичен орган, агенция или друга структура, която обработва лични данни от името на Администратора;

1.8. „Администратор“ или „ЮПАСС“ означава „ЮПАСС“ ООД, ЕИК 203501292, регистрирано на адрес: гр. София, п.к. 1504, район „Оборище“, бул. „Васил Левски“ № 94, вх. Б.

1.9. URBO означава разработена от ЮПАСС технологична платформа за предоставяне на услуги на крайни потребители, достъпна чрез интернет и/или чрез мобилни приложения за операционните системи iOS и Android.

1.10. „Клиент“ означава лице, което използва или е използвало услугите, предоставяни от Администратора чрез платформата URBO.

1.11. „Политика“ означава настоящата Политика за защита на личните данни.

1.12. „Услугите“ означава услуги по организиране и насрочване на транспорт, паркиране и/или споделяне на автомобили или велосипеди, предоставяни от ЮПАСС или от трети лица чрез системата URBO.

2. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

2.1. Настоящата политика регламентира обработването на лични данни от страна на дружеството „ЮПАСС“ ООД, вписано в Търговския регистър при Агенция по вписванията с ЕИК 203501292 („ЮПАСС“).

2.2. Като администратор на лични данни, ЮПАСС се ръководи от следните принципи:

2.2.1. обработват се лични данни само при наличието на правно основание за извършване на обработването;

2.2.2. личните данни се обработват само във връзка с конкретни и ясно дефинирани цели;

2.2.3. обработва се само минималният обем данни, необходим за постигане на целите по предходната точка;

2.2.4. ЮПАСС предприема разумни мерки за поддържане на личните данни точни и в актуален вид, както и за тяхното своевременно изтриване след отпадане на основанието за обработване, освен доколкото по отношение на ЮПАСС съществуват задължения за архивиране;

2.2.5. личните данни се обработват по начин, който гарантира подходящо ниво на сигурност, включително защита срещу неразрешено или незаконосъобразно обработване и срещу случайна загуба, унищожаване или повреждане, като се прилагат подходящи технически или организационни мерки;

2.3. Администраторът носи отговорност и трябва да е в състояние да докаже спазването на принципите, изложени по-горе.

2.4. Администраторът събира Лични данни за целите на идентифициране и осъществяване на комуникация с Клиентите, сключване, администриране и изпълнение на договори за предоставяне на предлаганите от Администратора услуги, провеждане на собствена дейност (директен маркетинг), упражняване на законовите задължения на Администратора и предотвратяване, установяване и разследване на всякакви видове нарушения и злоупотреби, извършени чрез неправомерно използване на предлаганите от нас услуги и които могат да увредят интересите на ЮПАСС, неговите партньори, клиенти или други лица.

2.5. Настоящата политика съдържа основните принципи и процедури за събиране, обработване и съхранение на лични данни на потребителите на платформата URBO, разработена, поддържана и предоставяна от Администратора чрез интернет или мобилни приложения. Преди да започнете да използвате платформата и предоставяните чрез нея услуги, трябва внимателно да прочетете и да се запознаете с настоящата политика. При регистрацията на потребителски профил в платформата, ще имате възможност да дадете съгласие за обработване на Вашите данни от страна на Администратора. Даването на такова съгласие Ви обвързва с условията на настоящата Политика.

2.6. Субектът на данните няма право да използва URBO, ако не се е запознал с Политиката и / или не я приема. Поради това, преди използване на платформата, Администраторът изисква от Клиентите съгласие с Политиката. В случаите, когато Клиентът не е съгласен с Политиката или съответната част от нея, той няма право да използва URBO и/или предоставяните чрез платформата услуги.

2.7. За да дадат съгласие за обработване на техните данни и да приемат тази Политика, Клиентите трябва да са навършили 18 години или да са пълнолетни съгласно правото на страната, чиито граждани са. Администраторът може да изисква данни за идентифициране на Клиентите, за да установи дали същите са пълнолетни към момента на предоставяне на съгласие.

2.8. Платформата URBO предоставя услуги, използването на които изисква предоставяне на данни на трети лица (например регистрация чрез профил във Facebook или Google). Администраторът уведомява Клиентите предварително за случаите, в които може да разкрива техните данни на трети лица, като посочва кои са тези лица. Клиентите могат да се запознаят по всяко време с приложимите условия и политики за защита на данните на тези лица.

2.9. Преди изискването на съгласие за обработване на данни, Администраторът предоставя на Субектите на данни следната информация:

2.9.1. данните, които идентифицират администратора и координатите за връзка с него и, когато е приложимо, тези на представителя на администратора;

2.9.2. координатите за връзка с длъжностното лице по защита на данните, когато е приложимо;

2.9.3. целите на обработването, за което личните данни са предназначени, както и правното основание за обработването;

2.9.4. видовете и категориите лични данни, за чието обработване се иска съгласие;

2.9.5. получателите или категориите получатели на личните данни, ако има такива;

2.9.6. когато е приложимо, намерението на администратора да предаде данните на трета държава или на международна организация, и наличието или отсъствието на решение на Комисията относно адекватното ниво на защита или в случай на предаване на данни съгласно член 46 или 47, или член 49, параграф 1, втора алинея с позоваване на подходящите или приложимите гаранции и средствата за получаване на копие от тях или на информация къде са налични.

2.10. Данните се съхраняват за периодите, посочени за всеки вид лични данни, предвиден в настоящата Политика. Съхраняването се извършва в съответствие с процедурите, предвидени в Политиката.

2.11. Независимо от разпоредбите на Политиката, Администраторът има право да предоставя лични данни на публични органи, когато данните са изискани от тези органи при упражняване на техните правомощия (напр. органите на МВР, на следствието, прокуратурата или съда за целите на административното, гражданското, наказателното производство като доказателства или в други случаи, установени в закона).

 

3. ВИДОВЕ ОБРАБОТВАНИ ЛИЧНИ ДАННИ

3.1. ЮПАСС предоставя на Клиентите технологичната платформа URBO, която дава възможност на потребителите на мобилните приложения или уеб страници на URBO да организират и насрочват транспорт, паркиране и/или споделяне на автомобили или велосипеди, предоставяни от трети лица – доставчици на такива услуги, включително независими трети страни предоставящи транспорт, паркиране и/или споделяне на автомобили или велосипеди по споразумение с URBO или негов клон или представителство („Трети лица - доставчици“). Освен ако друго не е уговорено изрично в допълнително споразумение между Клиентите и ЮПАСС, Услугите се предоставят изключително за лично ползване с нетърговска цел.

3.2. За да предоставя използването на услугите, Администраторът обработва следните Данни на Клиентите:

- Име;

- Фамилия;

- Дата на раждане;

- Адрес на електронна поща (e-mail);

- Телефонен номер;

- данни за банкови или други разплащателни карти;

- регистрационен номер на използваното от Клиента превозно средство;

- местоположение на Клиента или на използваното от него превозно средство;

- продължителност на престоя на използваното от Клиента превозно средство на определено място;

- публични профили на Клиента в социалните мрежи.

3.3. За целите на директния маркетинг, Администраторът обработва следните Данни на Клиентите:

- Име;

- Фамилия;

- Адрес на електронна поща (e-mail);

- Телефонен номер;

- Адрес за контакти.

3.4. За да получава предложения за услугите, предоставяни от Администратора, Клиентът трябва да даде съгласието си за обработване на неговите данни за целите на директния маркетинг. Това съгласие може да бъде дадено в момента на регистрацията по всяко време след това, като Клиентът влезе в личния си профил и избере функция за получаване на бюлетин.

3.5. Администратора не предава данни на трети лица за целите на директен маркетинг.

3.6. Данните, посочени в т. 3.2. и т. 3.3., се получават директно от Клиента. В случаите, когато Клиентът е юридическо лице, той може да предостави на Администратора данни на свои служители. В тези случаи, Клиентът е длъжен да уведоми служители си за предоставените на ЮПАСС данни и да предостави на ЮПАСС данни за контакт с физическите лица – Субекти на личните данни, за да може ЮПАСС да им предостави информация, съгласно изискванията на Регламента.

3.7. Правните основания за обработване на лични данни са:

- чл. 6, параграф 1, буква а) от Регламента (съгласие на Клиента за обработване на личните данни за една или повече конкретни цели);

- чл. 6, параграф 1, буква б) от Регламента (обработване, необходимо за изпълнението на договор);

- чл. 6, параграф 1, буква е) от Регламента (необходимо за целите на легитимните интереси на администратора или на трета страна).

3.8. Администраторът обработва личните данни на клиентите за следните цели:

3.8.1. идентифициране на Клиентите;

3.8.2. сключване, администриране и изпълнение на договори за предоставяне на предлаганите от ЮПАСС услуги;

3.8.3. комуникация и изпращане на уведомления до Клиентите, свързани с ползването на Услугите;

3.8.4. осигуряване на нормалното функциониране и използване на URBO от страна на всеки Клиент;

3.8.5. поддръжка и администриране на Услугите, включително откриване и разрешаване на технически проблеми или проблеми с функционалността, развитие и подобряване на Услугите;

3.8.6. приемане и обработване на получени сигнали, жалби или искания на Клиентите;

3.8.7. директен маркетинг (уведомяване на клиентите за промени в услугите, пускане на нови услуги и др.)

3.8.8. разрешаване на спорове между Клиенти или между Клиент и Администратора;

3.8.9. предотвратяване, установяване и разследване на всякакви видове нарушения и злоупотреби, извършени чрез неправомерно използване на предлаганите от нас услуги и които могат да увредят интересите на ЮПАСС, неговите партньори, клиенти или други лица;

3.8.10. Спазване на законови задължения на администратора.

3.9. За описаните в т. 3.8. цели е възможно да е необходимо обработване на част или на всички посочени по-горе категории Данни.

 

4. ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ НА ТРЕТИ ЛИЦА (ПОЛУЧАТЕЛИ)

4.1. За да осигури функционалността за заплащане на Услугите, Администраторът събира данни за използваните от клиентите разплащателни карти. Тези данни се въвеждат директно в системата на „Първа инвестиционна банка“ АД, регистрирана в Търговския регистър на Република България с ЕИК 831094393 (ПИБ). Повече информация за Общите условия и Правилата за поверителност и защита на данните на ПИБ, може да бъде намерена на уебсайта на ПИБ (www.fibank.bg).

4.2. Администраторът използва за съхранение на личните данни сървъри, собственост на Amazon Web Services Inc („Amazon“), разположени в Европейския съюз, на територията на Федерална Република Германия. Данните се съхраняват в криптиран вид, така че Amazon не може да ги разчита. Повече информация относно политиката за сигурност и защита на данните на Amazon може да бъде намерена на адрес https://amazonsellermastery.teachable.com/p/privacy

4.3. Администраторът разкрива адреса на електронна поща (e-mail) на Клиентите на собствениците на социални мрежи или платформи за онлайн комуникация като Facebook, Twitter, Instagram, Viber и Google. Разкриването се осъществява с цел директен маркетинг и организиране на игри и кампании чрез социалните мрежи и платформи, създадени и поддържани от тези лица. Данните се използват само за кампании на ЮПАСС и не може да се използват от трети лица за друга цел.

4.4. Разкриването на данни се преустановява в момента на оттегляне на съгласието на Клиента. В срок до 3 дни след този момент, ЮПАСС уведомява Получателите за оттеглянето на съгласието и необходимостта разкритите от ЮПАСС данни да бъдат изтрити, освен ако Получателят обработва същите данни на друго законово основание. Предоставянето на данни на Amazon Web Services за целите на тяхното съхранение е необходимо за работата на URBO. Поради това оттегляне на съгласието за това предоставяне е възможно само при прекратяване на използването на Приложението (изтриване на потребителския профил на Клиента).

4.5. Администраторът сключва споразумения с всички Получатели, в които същите гарантират осигуряването изискуемото ниво на защита на данните съгласно Регламента.

4.6. Пълен списък на Получателите, категориите данни и целите, за които може да се разкриват данните, може да бъде намерен на адрес: http://urboapp.com/legal-bg/. Администраторът поддържа списъка актуален, както и да уведомява Клиентите и да иска тяхното съгласие преди предоставянето на данните, свързани с тях, на нов Получател, който не е фигурирал в списъка към момента на даване на първоначалното съгласие за обработване на данни.

 

5. ПЕРИОДИ НА СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИТЕ

5.1. Администраторът съхранява личните данни на Клиентите, докато същите имате регистриран профил в системата на URBO.

5.2. Данните се коригират или заличават в момента на извършване на съответното действие от страна на Клиента в настройките на профила му в URBO. Коригирането или заличаването на данните и техните резервни копия от използваните от ЮПАСС сървъри може да отнеме технологично време според политиката на собственика на сървърите, но не повече от 30 дни след заявяването от страна на Клиента чрез извършване на действието от страна на Клиента.

5.2. В случай, че към датата на изтриване на профила Клиентът има нерешен спор с ЮПАСС относно заплащане на дължими суми или обезщетяване на вреди, данните се съхраняват за срок от 3 месеца след окончателното разрешаване на спора с писмено споразумение или влязло в сила съдебно решение.

5.3. В случай, че срещу Клиента се води проверка за установяване на злоупотреба или нарушение от компетентни органи и ЮПАСС е уведомено за проверката от съответните органи, данните се съхраняват за срок от 3 месеца след окончателното приключване на проверката.

5.5. След изтичане на описаните срокове, личните данни се унищожават от Администратора по начин, който не позволява тяхното възстановяване и/или възпроизвеждане.

 

6. ПРАВА НА СУБЕКТИТЕ НА ДАННИ

6.1. Субектът на данни има право да упражнява следните права съгласно Регламента:

6.1.1. Право на информираност – да получи информация какви данни, свързани с него обработва Администраторът, с каква цел, за какъв срок ги съхранява и на кого ги предоставя;

6.1.2. Право на достъп – да получи копие на свързаните с него лични данни, обработвани от Администратора;

6.1.3. Право на изтриване, при наличие на някое от изискванията на чл. 17, параграф 1 от Регламента;

6.1.4. Право на коригиране – да поиска от администратора да коригира без ненужно забавяне неточните лични данни, свързани с него;

6.1.5. Право на ограничаване на обработването на данни, в случаите, описани в чл. 18, параграф 1 от Регламента;

6.1.6. Право на преносимост на данните – да получи личните данни, които го засягат и които той е предоставил на администратор, в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат и да прехвърли тези данни на друг администратор;

6.1.7. Право на възражение срещу обработване на лични данни, отнасящи се до него, което се основава на член 6, параграф 1, буква д) или буква е), включително профилиране, основаващо се на посочените разпоредби;

6.1.8. Право да не бъде обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване.

6.2. При упражняване на правата, посочени в т. 7.1., Администраторът изпълнява задълженията си съгласно регламента в следните срокове, считано от получаването на заявка, подадена от страна на субект на данни:

Искане от субекта на данните

Период

Право на информиране

14 дни

Право на достъп

14 дни

Право на коригиране

В потребителския профил – незабавно

 

На сървърите, използвани от ЮПАСС – технологичното време, необходимо за корекцията, но не повече от 30 дни

Право на изтриване

В потребителския профил – незабавно

 

На сървърите, използвани от ЮПАСС – технологичното време, необходимо за изтриването, но не повече от 30 дни

Право на ограничаване на обработването

3 дни

Право на преносимост на данните

14 дни

Право на възражение

14 дни

 

6.3. Упражняването на правата на Субектите на данни, описани по-горе, е безплатно.

6.4. Когато исканията на Субект на данни са явно неоснователни или прекомерни, по-специално поради своята повторяемост, Администраторът има право да откаже основателно предприемането на действия по искането на Субект или да наложи разумна такса като взема предвид административните разходи за предоставяне на информацията или комуникацията или предприемането на исканите действия.

6.5. Исканията за упражняване на правата на Субектите данни съгласно Регламента се подават до длъжностното лице по защита на данните, а когато не е определено такова – до лицето, посочено в т. 10.1.

6.6. За да се увери в основателността на искането и за да защити личните данни на трети лица, Администраторът може да поиска имена, ЕГН и номер на документ за самоличност на Субект на данни при подаване на искане за упражняване на правата му съгласно Регламента за целите на идентифициране на Субекта на данни. Тези данни се съхраняват от Администратора за срок от 1 година от подаване на съответното искане за упражняване на право и могат да се използват единствено за целите на идентифицирането на Субекта на данни в случай на подаден сигнал за извършено от него нарушение или злоупотреба във връзка с подаденото искане.

6.7. Администраторът съобщава за всяко извършено коригиране, изтриване или ограничаване на обработване на всеки Получател, на когото личните данни са били разкрити, освен ако това е невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия. Администраторът информира субекта на данните относно тези Получатели, ако субектът на данните поиска това.

 

7. ДЛЪЖНОСТНО ЛИЦЕ ПО ЗАЩИТА НА ДАННИТЕ

7.1. В случай, че назначи длъжностно лице по защита на данните, Администраторът уведомява за това обстоятелство Субектите на данни, като посочва данни за контакт с длъжностното лице.

7.2. Длъжностното лице по защита на данните има правата и задълженията, описани в Регламента и Политиката, както и в длъжностната характеристика, ако лицето е служител на Администратора или в договора за услуги, ако лицето изпълнява длъжността по силата на договор за предоставяне на услуги.

 

8. НАРУШЕНИЯ НА СИГУРНОСТТА НА ЛИЧНИ ДАННИ

8.1. Ако служителите на Администратора, имащи право на достъп до данните, забележат нарушения на сигурността на данните (бездействие или действия от страна на лицата, които могат да доведат или са довели до риск за сигурността на данните), те уведомяват незабавно Администратора и определените от него лица за контакт, както и длъжностното лице по защита на данните, ако има такова.

8.2. Администраторът взема решения относно необходимите мерки за отстраняване на нарушението на сигурността на данните и последствията от него, както и за уведомяване за засегнатите лица, когато е приложимо, като взема предвид рисковите фактори за нарушаване на сигурността на данните, степента на въздействие на нарушението, възможните вреди и последствия от същото.

8.3. Когато е приложимо, Администраторът уведомява Комисията за защита на личните данни незабавно, но не по-късно от 72 часа от установяване на нарушението, като посочва:

8.3.1. описание на естеството на нарушението на сигурността на личните данни, включително, ако е възможно, категориите и приблизителният брой на засегнатите субекти на данни и категориите и приблизителното количество на засегнатите записи на лични данни;

8.3.2. лице за контакт, от което може да се получи повече информация;

8.3.3. описание на евентуалните последици от нарушението на сигурността на личните данни;

8.3.4. описание на предприетите или предложените от администратора мерки за справяне с нарушението на сигурността на личните данни, включително мерки за намаляване на евентуалните неблагоприятни последици.

8.4. В случаите по предходната точка, Администраторът уведомява за нарушението на сигурността засегнатите Субекти на данни без ненужно забавяне, но не по-късно от една седмица след установяване на нарушението.

8.5. Когато кръгът на засегнатите субекти не може да бъде установен, Администраторът уведомява тези Субекти на данни, които е най-вероятно да бъдат засегнати от нарушението.

8.6. В случаите по предходната точка, както и когато уведомяването на засегнатите субекти би довело до непропорционални усилия, Администраторът прави публично съобщение или взема друга подобна мярка, така че Субектите на данни да бъдат в еднаква степен ефективно информирани.

 

9. ТЕХНИЧЕСКИ И ОРГАНИЗАЦИОННИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

9.1. Организационните и технически мерки за сигурност на данните, въведени от Администратора, осигуряват такова ниво на сигурност, което съответства на естеството на данните, обработвани от Администратора, и на риска от обработката на данните, включително, но не само, мерките, посочени в настоящия раздел.

9.2. Мерките за сигурност на личните данни включват най-малко:

9.2.1. Административни мерки (установяване на процедура за сигурност на документи и компютърни данни и техните архиви и организация на работата в различни сфери на дейност, обучение на персонала, който е нает към момента, и при напускане на работа / уволнение и т.н.);

9.2.2. Техническа и софтуерна защита (администриране на сървъри, информационни системи и бази данни, поддръжка на работните места, защита на операционни системи, наблюдение (контрол) на достъпа на потребителите, защита от компютърни вируси, криптиране на паметта на устройствата, на които се съхраняват лични данни и др.);

9.2.3. Договорни мерки (сключване на договори или споразумения с всички Получатели на данни и лица, които могат да получат достъп до лични данни във връзка с предоставянето на услуги на Администратора, които да гарантират, че тези лица прилагат ниво на защита на личните данни, съобразено с изискванията на Регламента);

9.3. Администраторът въвежда процедура за възстановяване на Лични данни в случай на инцидентна загуба на данните. Администраторът прави резервни копия на данните, налични в системата. Данните се извличат съгласно вътрешната процедура, използвайки софтуера на Amazon Web Services от библиотеките за резервни копия. При основателно заличаване на Личните данни, в 30-дневен срок от извършване на същото се заличават и съхраняваните резервни копия.

9.4. Мерките, гарантиращи сигурността на личните данни, които прилага Администраторът, включват:

9.4.1. Използване на технологията VPN за отдалечено свързване към вътрешната мрежа на Администратора;

9.4.2. Използване на цифров сертификат за идентифициране на потребителите, които получават достъп до базата данни на Администратора;

9.4.3. Регистриране на достъпа до Лични данни, обработвани от Администратора, включително идентификатор при влизане, дата, час, продължителност, резултат от влизането (успешен, неуспешен). Тези записи се съхраняват пи Администратора в продължение на най-малко 1 (една) година от датата на осъществяване на съответния достъп;

9.4.4. Ограничаване на достъпа до помещения, в които се намират устройства, на които се съхраняват лични данни единствено до длъжностни лица, на които Администраторът е възложил извършването на действия, свързани с обработване на Лични данни;

9.4.5. Използване на защитни протоколи и / или пароли при предоставяне на лични данни чрез външни мрежи за пренос на данни;

9.4.6. Контрол върху сигурността на личните данни на външни носители на данни и електронната поща и изтриването им след използване, чрез прехвърлянето им в базите данни на Администратора;

9.4.7. Записване на действията за възстановяване на лични данни (кога, кой и с какви средства е извършил действията);

9.5. Личните данни, събирани в електронен вид, не се разпечатват и съхраняват на хартиен носител, освен когато това е изрично поискано от Субекта на данни или от публичен орган в рамките на неговата компетентност или е необходимо за спазване на задължение на Администратора съгласно Регламента или националното законодателство.

 

10. ДАННИ ЗА КОНТАКТ

10.1. За повече информация относно личните данни, обработвани от Администратора, за Регламента и Политиката, както и за упражняване на правата на Субектите на лични данни съгласно Регламента, Администраторът определя следното лице за контакт:

Андрей Руменов Лилов

Електронна поща: office@urboapp.bg  

Тел. +359 885 580 692

 

11. ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

11.1. Политиката може да се изменя от Администратора в случай на промени в обхвата на обработваните данни, целите и начините на тяхното обработване, на изменения в нормативните актове, регламентиращи обработката на лични данни, или по други причини.

11.2. Политиката и измененията към нея влизат в сила от датата на тяхното приемане и публикуване в интернет по начин, който ги прави достъпни за потребителите на URBO.

11.3. Администраторът уведомява Субектите на данни за всяко изменение на Политиката. Доколкото същата представлява едностранен акт на Администратора, изрично съгласие с нея може да не бъде изисквано. Когато изменението на Политиката е свързано с промяна в обхвата на обработваните данни, целите или начините на тяхното обработване, Администраторът изисква от Субектите на данни предварително съгласие за това. В случаите, когато обработването е необходимо за предоставяне на Услугите на Администратора чрез платформата URBO, съгласието на Субектите на данни може да бъде задължително условие за предоставяне на достъп до Платформата.

11.4. В случаите, когато смятат, че е налице нарушение на нормативната уредба в областта на защитата на лични данни, Субектите на данни могат да подадат жалба до Комисията за защита на личните данни. Повече информация може да бъде намерена на https://www.cpdp.bg/

11.5. Администраторът не носи отговорност за верността на предоставяните от Вас данни, не извършва проверки в този смисъл и не гарантира действителната самоличност на физическите лица, предоставили данните. Във всички случаи на съмнения от страна на Субектите на данни, на установена измама и/или злоупотреба, същите имат право да уведомяват Администратора, без това да се отразява на правата им да подават сигнали до компетентните публични органи.

11.6. Клиентите носят отговорност за извършени от тях нарушения на правата на други лица във връзка със защитата на техните лични данни или други техни права.

Контакти


+359 885 580 692


бул. Васил Левски 94 Б, 1124 София, Българияoffice [at] urboapp.com